torstai 9. marraskuuta 2017

Iskälle vaniljaisia suklaatoffeita.

Ihania vanilja-suklaatoffeita.
Lisäksi nämä ovat sellaisia mukavan pehmeitä, jotka eivät veny ja pauku. Eli hampaissakin pysyvät paikat näillä herkutellessa.
Paloittelin toffeet pieniksi kuutioiksi eli noin maksimissaan 2 cm levyisiksi, jolloin ne ovat sopivan kokoisia napostelupaloja kerralla nautittavaksi.


 Vuoka johon valmistin toffeet, oli kooltaan noin 15x15 cm ja paksuudeksi tuli hieman vajaa 
2 cm. Vuorasin vuoan vielä kelmulla, jotta jähmettyneen herkun sai helposti irti ja paloiteltua sopiviksi kuutioiksi.

Tarvikkeet ja ohje:

2 dl kuohukermaa
50 g voita
2 dl sokeria
2 rkl hunajaa
100 g vanilja vaahtokarkkeja
100 g tummaa suklaata

1.     Mittaa kattilaan kerma, voi, hunaja ja sokeri. Sekoita ja anna kiehua hiljalleen, kunnes seos sakenee. Seoksesta on tarkoitus tulla lähes kinuskimaisen sakeaa. Kokeile sopiva sakeus tiputtamalla pisara kylmään veteen ja jos seos jähmettyy, se on valmis.

2.     Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon paloiteltu suklaa ja vaahtokarkit. Sekoita toffeeta niin kauan ,että suklaa ja vaahtokarkit ovat täysin sulaneet. 

3.     Kaada toffee kelmulla tai leivinpaperilla vuorattuun muottiin ja ripottele nompparelleja halutessasi pinnalle seoksen ollessa vielä lämmin.

4.     Anna toffeen jähmettyä rauhassa muutama tunti, jotta paloittelu on helpompaa. 
Pilko toffee sopiviksi kuutioiksi ja herkku on valmis.



Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.