Tässä muutama mukava vinkki kurpitsan käyttöön. Ja kuorista saa koverrettua nätisti vielä halloweeniinkin kauniin lyhdyn taitavissa käsissä.
Nämä ohjeen hillot sopivat hyvin ihan kaikenlaisiin herkkuihin, joihin mitä tahansa hilloa käytetään.
Erilaiset makua antavat ainekset kuten sitruuna, inkivääri ja appelsiini tekevät hillosta aivan voittamattoman.
Käytä leivontaan kakuntäytteenä, letuille, juustolautaselle ja jalosta mielesi mukaan.
Inkivääri-kurpitsahillo
1 ½ l kurpitsaa paloiteltuna
4 dl hillosokeria
3 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1 kanelitanko
1 sitruunanmehu
Laita kattilaan paloitellut kurpitsat, kanelitanko, sitruunamehu ja inkivääri.
Keitä miedolla lämmöllä niin kauan,kunnes kurpitsanpalat on muuttuneet läpikuultaviksi.
Poista kanelitanko ja soseuta. Lisää hillosokeri joukkoon.
Keitä hiljalleen välillä sekoitellen noin 10 minuuttia.
Purkita puhtaisiin säilöntäastioihin ja jäähdytä.
Tämä hillo on loistava pari erilaisille rasvaisille juustoille.
Sitruuna-kurpitsahillo
1 kg kurpitsaa paloiteltuna
4 sitruunaa
½ kg hillosokeria
½ dl vettä
Kuori sitruunat ja paloittele pienemmäksi.
Laita kattilaan paloitellut kurpitsat, sitruunat kuorittuna ja paloiteltuna sekä ½ dl vettä.
Keitä miedolla lämmöllä välillä sekoitellen, kunnes kurpitsa on muuttunut kauttaaltaan läpikuultavaksi.
Soseuta ja lisää hillosokeri.
Keitä vielä noin 10 minuuttia ja säilö hillo puhtaisiin purkkeihin.
Appelsiini-kurpitsahillo
1 kg kurpitsaa paloiteltuna
4 appelsiinia
½ kg hillosokeria
Kuori ja paloittele appelsiini.
Laita kattilaan paloitellut kurpitsat ja appelsiininpalat.
Keitä taas miedolla lämmöllä, kunnes kurpitsat ovat muuttuneet läpikuultaviksi.
Soseuta ja lisää hillosokeri joukkoon ja keitä vielä noin 10 minuuttia.
Purkita puhtaisiin lasiastioihin ja jäähdytä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti