perjantai 14. lokakuuta 2022

Jalopenosalsa.


Napakka ja rapsakka jalopenosalsa. joka sopii terävöittämään ruokaa kuin ruokaa.
Todella helppo valmistaa ja varioida oman mieltymyksen mukaan.
Jos haluaa miedompaa salsaa, voi lisätä joukkoon vaikkapa vihreää paprikaa ja lisätä sipulin määrää.
Ohjeeseen voi lisätä myös sinapinsiemeniä ruokalusikallisen, joka antaa kivaa makua ja tekstuuria.
Kaupassa myydään vihreän jalopenon lisäksi myös ihanaa punaista jalopenoa ja niiden yhdistelmällä saa hieman värikkäämmän salsan.

Ohje:

1 l jalopenokuutioita 
2 punasipulia
1 valkosipulinkynsi
1 vihreä paprika
1 dl etikkaa
2 dl sokeria
3 dl vettä

Kuutioi jalopenot, sipulit ja paprika suurinpiirtein samankokoisiksi kuutioiksi.
Mittaa kattilaan liemen ainekset eli sokeri, vesi ja etikka. Kiehauta seos.
Lisää kuutioidut kasvikset kuumaan liemeen ja kiehauta kerran nopeasti.
Jäähdytä ja purkista salsa.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.