|
Kotitekoinen lakritsa
1 dl vettä 2 dl tummaa siirappia 2 dl muscovadosokeria 5-6 rkl lakritsijauhe 1 tl anista hienonnettuna ripaus suolaa 2 dl vehnäjauhoja
Mittaa kattilaan kaikki ainekset vehnäjauhoja lukuunottamatta. Kuumenna seosta sen verran, että sokerit ovat sulaneet. Lisää lopuksi vehnäjauhot ja sekoita tasaiseksi. Keitä seosta miedolla lämmöllä sekoitellen niin kauan, kunnes lakritsamassa on hyvin kiinteää. Kasta kylmä lusikka seokseen, jos lakritsa alkaa kovettumaan lusikkaan, seos on valmis. |
Siirrä lakritsimassa vuokaan, joka on vuorattu pohjalta ja reunoilta leivinpaperilla.
Jäähdytä ja leikkaa sopiviksi annospaloiksi ja anna vielä kuivua leivinpaperin päällä muotoonsa.
Vinkki:
Jos omistat haudutuskattilan tai vesivaippakattilan, sillä on vaivattominta tehdä lakuja kotona.
Silloin ei ole pelkoa pohjaan palamisesta ja jatkuvan sekoittelun tarve vähenee huomattavasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti