sunnuntai 11. huhtikuuta 2021

Tuoreella inkiväärillä maustettu sima.

Inkiväärisima vapuksi.
Tuoreella inkiväärillä mukavaa terävyyttä ja makua tuttuun simaan.
Rusinoilla tai ilman, mutta kylmänä juomana sopii hyvin myös kesäjuomaksi.
Tarvikkeet:
8 l vettä
100 g tuoretta inkivääriä
500 g fariinisokeria
500 g hienoa sokeria
1-2 sitruunaa viipaloituna
tuorehiivaa herneen kokoinen pala
pullotusvaiheeseen rusinoita ja noin 1 tl sokeria per pullo

1.  Mittaa sokerit ämpäriin. Kuumenna puolet eli 4 l vettä ja kaada sokereiden päälle.
Kun sokerit ovat sulaneet, kaada loput vedet joukkoon.
2.  Viipaloi pestyt sitruunat, kuori ja viipaloi tuore inkivääri ohuiksi kiekoiksi ja lisää
viipaleet siman joukkoon.
3.  Jäähdytä sima huoneenlämpöiseksi kelmulla peitettynä ja lisää lopuksi hiiva.
4.  Anna tekeytyä huoneenlämmössä vuorokausi.
Pullota sima. Lisää jokaiseen pullolliseen 1 tl sokeria ja rusinoita halutessasi.
Kierrä korkki hellästi kiinni, koska painetta kertyy tekeytymisen aikana reilusti.
5. Siirrä inkiväärisima viileään tekeytymään noin 5:ksi päiväksi tai
huoneenlämpöön 3-4 päiväksi.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.