sunnuntai 31. toukokuuta 2020

Vaniljainen marenki-raparperipiiras.

Herkullinen ja nopeasti valmistuva, vaniljarahkalla mehevöitetty rahkapiirakka.
Piiras on hunnutettu marengilla, jolloin se on saanut kolme herkullista kerrosta nautittavaksi.

Vaniljainen marenki-raparperipiirakka

Pohja:                                                                            Täyte 1 :

150 g voita tai margariinia                                           1½ l raparperia
1 ½ dl sokeria                                                                1 dl sokeria
1 kananmuna                                                                1 dl perunajauhoja
3 dl vehnäjauhoja                                   
1 tl leivinjauhetta                                                           Täyte 2 :
                                                                                       
                                                                                        2 prk (arlan ihana) vaniljarahkaa

Marenki:

3 kananmunan valkuaista
1½ dl sokeria
1 rkl sitruunamehua

1.   Vaahdota pohjaa varten margariini ja sokeri. 
      Sekoita kananmuna joukkoon ja viimeisenä vehnäjauhot ja leivinjauho.

2.   Painele taikina piirakkapohjalle ohueksi levyksi.

3.   Paloittele raparperi. Sekoita sokeri ja perunajauhot raparperin joukkoon.
      Levitä seos pohjataikinan pinnalle tasaiseksi kerrokseksi ja paista uunin keskitasolla 
      200-asteessa noin 20- minuuttia. Jäähdytä hieman ja valmista marenki sillä aikaa.

4.   Mittaa valkuaiset kulhoon ja lisää sokeri. Vispaa pehmeäksi vaahdoksi ja lisää 
      sitruunamehu sekoituksen aikana valkuaisvaahtoon.

5.   Tasoita vaniljarahka raparperien pinnalle ja lusikoi marenki taasen vaniljarahkan päälle.
      Siirrä piiras uuniin 200-asteeseen. Piiras on valmis, kunhan pinta on saanut kauniin värin.
      Muista vahtia marengin paistumista, koska väritys tulee uunista riippuen hyvinkin nopeasti
      ihan minuuteissa.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.