sunnuntai 23. syyskuuta 2018

Sunnuntaiksi helppo ja hyvä marjavaahto.

 Vieläpä helppo ja nopea jälkiruoka, joka ei tarvitse ollenkaan liivatteita eikä muitakaan hyydykeaineita. Sopii hyvin kakuntäytteeksi tai kääretorttuun, koska pysyy hyvin koossa ja herkullisia makuja on paljon.
Vaahto on heti syötävissä, eikä vaadi odottelu aikaa hyytymisiin.
Ohjeesta saadaan 5-6 jälkkäriä annosmaljojen koosta riippuen.


Mansikka-vadelmavaahto


  • 300 g valkosuklaata
  • 1 rs vadelmatuorejuustoa
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 2 dl kuohukermaa
  • 1 rs maustettua rahkaa eli mansikkarahkaa
  • ripaus punaista elintarvikeväriä

1.     Vatkaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Sekoita mansikkarahka      kerman joukkoon. Lisää elintarvikeväri tässä vaiheessa jos haluat.   

2.      Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja sekoita vadelmatuorejuusto sulatettuun valkosuklaaseen.

3.     Yhdistä seokset ja pursota annosmaljoihin. Koristele marjoilla, kermalla tai marjaisilla kastikkeilla. Mintunoksa ja tomusokeri myös antavat kivaa vivahdetta jälkkäriin, varsinkin jos käytät koristelussa pakastemarjoja, joissa ei välttämättä ole sokeria.





Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.