maanantai 8. tammikuuta 2018

Tiikerikakkunen joka on saanut vahvan suklaakuorrutteen.

Siis ihan tuiki tavallinen tiikerikakku, joka on kuvioitu hieman eritavalla. Mutta kuorrutettu vahvasti suklaisella kuorrutteella.
Kuorrutteessa käytettiin tummaa suklaata, voita ja kermaa. Joten maku on vahva muttei sokerinen.



 Resepti yhteen kakkuun:

125 g voita
200 g sokeria
3 munaa
3/4 dl maitoa
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
250 g vehnäjauhoja
 1,5 rkl kaakaota


1.     Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka.
        Vispaa voi ja puolet sokerista vaahdoksi. Vispaa munat ja toinen puoli sokerista vaahdoksi.
        Yhdistä vaahdot keskenään.

2.     Sekoita vaahdon joukkoon jauhot, vaniljasokeri ja maito.

3.     Ota taikinasta erilleen 1/4 ja sekoita sen joukkoon kaakao.

4.     Laita vuoan pohjalle ensin kerros vaaleaa taikinaa, sitten tummaa ja taas vaaleaa kerros. 
        Tai tee kakusta hieman täplikäs tekemällä kuvioita laittamalla pieniä lusikallisia tummaa 
        täytettä mielivaltaisesti joka paikkaan.
        Paista kakku 180-asteessa noin 40-45 minuuttia. Kumoa kakku jäähtymään ritilälle ja       
        valmista kuorrute.


Suklaakuorrute:

100 g tummaa suklaata
50 g voita
1 dl kermaa

1.     Sulata voi ja suklaa. Lisää joukkoon kerma ja sekoita tasaiseksi.
        Levitä kuorrute kakun pinnalle ja koristele suklaalastuilla.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.