lauantai 16. heinäkuuta 2016

Jiihaaa..... Kasvihuoneesta saatiin jo ekat vihannekset pikkelsin tekoon.

Jotenkin on jo kerennyt odottelemaan,milloin sieltä saadaan niin paljon kasviksia että joutaa jo säilykkeeksi.
Hetki siis koitti ja tavaraa alkaa riittämään jo ihan tarpeeksi.


Ainekset:


  • 1 kg kesäkurpitsaa tai avomaankurkkua
  • 300 g paprikaa
  • 300 g sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
Liemeen:

  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl väkiviinaetikkaa
  • 1 dl vettä
  • ½ rkl suolaa
  • 2 rkl sinapinsiemeniä




1. Leikkaa sipuli ja paprika ohuiksi suikaleiksi.
2. Raasta kurkku tai kesäkurpitsa karkeaksi raasteeksi.
3. Kuori valkosipuli ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
4. Mittaa liemen ainekset kattilaan ja kiehauta kerran.
5. Lisää liemen joukkoon kasvikset ja keitä hiljalleen    noin vartti.
6. Siirrä pikkelsi kuumana steriloituihin purkkeihin ja  sulje kansi.
7. Anna jäähtyä ja siirrä sitten kylmään.






Steriloin lasipurkit kansineen kiehuvassa vedessä.
Joskus uunissakin. Meillä kotona joskus nuoruudessa purkit huuhdeltiin atamonliemellä, mutta olen itse huomannut ettei sitä kyllä tarvita ainakaan aina.
On meillä ainakin riittänyt kun kuuman pikkelsin on siirtänyt samantien kuumaan ja puhtaaseen purkkiin.














Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.