maanantai 13. kesäkuuta 2016

Kirsikoita viinivaahtokastikkeessa.

Nämä gratinoidut jälkkärit on silloin hauskoja,kun on paljon muutakin tekemistä ruokien kanssa.
Suhteellisen helppoja tehdä ja viimeistely jää loppuvaiheeseen.
Meille sattui aika viileä sää grillaukseen,joten halusin hieman lämmittää näitä herkullisia "etelän hedelmiä".


Resepti 5:lle

  • 500 g kirsikoita
  • 3 keltuaista
  • 1 dl sokeria
  • 2 dl bry sacia tai kirsikkaviiniä

  1. Poista kirsikoista kivet. Itse tein pienen viillon kirsikkaan ja poistin kivet ihan sormilla.
  2. Jaa kirsikat  valmiiksi 4-5 kuumuutta kestäviin vuokiin.
  3. Erottele keltuaiset valkuaisista ja siirrä keltuaiset pyöreä pohjaiseen astiaan tai pieneen kattilaan jonka pystyt siirtämään jatkossa vesihauteeseen.
  4. Mittaa sokeri keltuaisten joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  5. Mittaa viini keltuaisseokseen ja siirrä kastike kuumaan vesihauteeseen.
  6. Kypsytä kastiketta kunnes seos on kastikemaisen sakeaa ja vaahtoavaa, eikä kulhon pohjalla näy enää tummaa kastikekerrosta.
  7. Jäähdytä kylmässä vesihauteessa.
  8. Lusikoi kastike kirsikoille ja kuorruta joko grillivastuksilla tai "tohottimella" pinta kauniin tummaksi.
  9. Tarjoa samantien kuorruttamisen jälkeen.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.