Helppo ja nopeasti valmistuva tahna tyrnistä, jota voi käyttää moniin tarkoituksiin täytekakun täytteistä erilaisiin kuorrutteisiin.Tyrnicurd säilyy kylmässä loistavasti noin viikon.
RESEPTI
1 dl tyrnisosetta
2 dl sokeria
1 dl tomusokeria
2 kananmunaa
75 g voita
½ tl vaniljasokeria
Mittaa pieneen kattilaan tyrnisose, sokerit ja kananmunat.
Kypsytä miedolla lämmöllä sakeaksi kiisseliksi.
Siirrä kiisseli kylmään vesihauteeseen.
Lisää huoneenlämpöinen voi pieninä kuutioina joukkoon kokoajan sekoittaen, kunnes voikuutiot ovat sekoittuneet kunnolla sekaan.
Jäähdytä tahna ja käytä viikon kuluessa.
Vinkkejä käyttöön;
Täytekakkuun, kuorrutteiden joukkoon ja vaikkapa tyrnitiramisuun.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti