Makeuttajana on ruskea raakaruokosokeri, joka antaa tosi mukavan hieman karamellimaisen maun omenaan.
Omenat ovat omasta omenapuusta poimittu, mutta lajikkeeltaan happamia. Eli kaupasta ostettaessa hyviä lajikkeita olisi granny smith tai golden.
- 8 kananmunaa
- 6 dl ruskeaa sokeria esim. ruokosokeria
- 400 g voita
- 8 dl vehnäjauhoja
- 3 tl leivinjauhetta
- 3 tl kardemummaa jauhettuna
Pinnalle:
- n. 8-10 omenaa
- 1 dl ruokosokeria
- 2 tl kanelia
- Vispaa munat ja ruokosokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää joukkoon sulatettu voi.
- Yhdistä vehnäjauho, kardemumma ja leivinjauhe keskenään ja sekoita hellästi munavaahdon joukkoon. Levitä taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille.
- Leikkaa omenat viipaleiksi. Sekoita omenoiden joukkoon vielä kaneli ja ruokosokeri ja lado viipaleet taikinan pinnalle lomittain.
- Paista uunin keskitasolla 175-asteessa noin 40-45 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti