maanantai 26. maaliskuuta 2018

Kanttarelleilla ja tuorejuustolla täytetyt pannupihvit.


Kaapin kätköjä kolutessani huomasin ilokseni, että nyt olisi vielä paljon kuivattuja sieniä jäljellä.
Joten olikin sitten helppoa miettiä päivän lounas. 

Kuivattuja kanttarelleja käytettiin pannupihvien täytteenä ja niistä saatiinkin ihan loistava arkiruoka. 


 Koska kanttarellit on säilytetty kuivattuna, tein täytteen jossa on tuorejuustoa ja kosteutta antamassa 1 kananmuna. Sienet imevät itseensä kosteutta ja tekevät juustomassasta paksun ja lähes käsin pyöriteltävän.
Joten täyte kannattaa tehdä ihan ensimmäiseksi ja antaa sienien pehmentyä hieman.

Jauhelihamassa:

 700 g jauhelihaa
1-2 tl suolaa
1 tl jauhettua mustapippuria


1.  Sekoita jauheliha käsin tasaiseksi massaksi ja mausta suolalla ja pippurilla.

2.  Jaa jauheliha tasakokoisiksi palloiksi ja painele kiekoiksi öljytyin käsin.


3.   Pyöritä käsin tai ota lusikalla pieni pallo juustotäytteestä ja aseta se jauhelihakiekon keskelle.
Laita toinen kiekko juustotäytteisen päälle ja paina hellästi, mutta hyvin kiekot kiinni toisiinsa.

4.   Paista pannupihvit voin ja öljyn kanssa paistinpannulla kypsiksi. Jos teet hyvin paksuja pihvejä, silloin kannattaa ottaa väri paistinpannulla ja kypsentää pihvit loppuun uunissa. Silloin juustotäyte pysyy parhaiten sisällä ja pihvit pysyvät mehevänä.

Kanttarelli-tuorejuustotäyte:


200 g maustamatonta tuorejuustoa
30 g kuivattuja kanttarelleja
1 kananmuna
ripaus suolaa
ripaus valkopippuria

1.  Jauha kanttarellit rouheeksi ja sekoita
kaikki ainekset keskenään.

2.  Anna täytteen turvota ja valmistele sillä
välin jauheliha.


Näissä pihveissä ei käytetty ollenkaan korppujauhoja jatkeaineena.
Jauhelihamassa pysyy ihan hyvin koossa mutta rakenne on hieman tiukempi.

Lisäkkeeksi paistoin reilusti sipulia ja perunana olikin ihan perus pottumuussi.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.