perjantai 19. kesäkuuta 2020

Kotitekoinen smetana. Valmistus onnistuu jopa mökkeillessä.

Purkki smetanaa siemeneksi ja sen jälkeen on helppo valmistaa smetana jatkossa itse.
Valmistus on samalla periaatteella kuin ennen vanhaan viilin teossa.
Valmis smetana säilyy puhtaassa purkissa jopa viikon ellei enemmänkin.


Kotitekoinen smetana

Tarvitset:

200 g smetanaa siemeneksi
5 dl kuohukermaa

Sekoita smetana ja kerma keskenään ja siirrä valmistusastiaan.
Laita smetana tekeytymään lämpöiseen ja vedottomaan paikkaan 6-12 tunniksi.
Hyvä paikka tekeytymiseen on vaikkapa uuni, jossa on pelkkä valo päällä. Tai keittiönkaappi ja pinnalle leivinpaperi suojaksi.
Siirrä valmis smetana jääkaappiin ja käytä tavalliseen tapaan.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.