sunnuntai 29. lokakuuta 2017

Possunfilettä korppukuorrutteella.

 Oli tarve saada hyvää ja suhteellisen vaivatta. Ja korppupossu valmistuikin samassa ajassa kuin perunat kypsyivät.
- Ja mikä parasta, ei rokota edes lompakkoa hinnaltaan.




Tarvitset:


  • n. 1-1.5 kg possun sisäfilettä tai ulkofilettä
  • voita ja öljyä possun ruskistamiseen
  • 2-3 tl rouhittua mustapippuria
  • 2 tl suolaa
  • 4 rkl sinappia
  • 1 dl korppujauhoja
  • ½ dl sokeria


1.     Puhdista lihoista kalvot pois. Jos käytät possun sisäfilettä, pätkäise lihat puolikkaiksi.
Kuumenna pannulla voi ja öljy. Ruskista lihojen pinnat hyvin kauttaaltaan ja siirrä uunivuokaan.

2.      Hiero lihojen pinnalle suola ja mustapippuri.
Levitä sinappi lihan pintaan ja valmista kuorrute. Eli sekoita korppujauho ja sokeri keskenään.
Sirottele korppujauhoseos tasaiseksi kerrokseksi sinapilla kuorrutetun possun pintaan.

3.      Paista possukkaita 200-asteessa kunnes sisälämpötila on 70-astetta.
Eli sehän ei paljon aikaa vie. Jos mittaria ei ole käytössä, niin liha on kypsää noin vartissa kun se on saavuttanut kauniin värin.




Kun korppujauhon joukkoon sekoittaa sokeria, se antaa hyvää makua ja väriä lihalle.
Jos kuorrutetta jää yli, siirrä se kannelliseen säilytysastiaan seuraavaa kertaa varten.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.