maanantai 17. huhtikuuta 2017

Pashatorttua ja vadelmia

Pistaasia, rusinoita ja säilykekirsikoita. Rahkaa ja raikasta sitruunaa.
Aikas mukavan mehevä ja hyvä pashatorttu.


Pohja:


  • 100 g voita tai margariinia
  • 1 dl sokeria
  • 1 kananmuna
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl leivinjauhetta

1.   Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna ja vispaa tasaiseksi vaahdoksi.

2.   Yhdistä leivinjauhe ja vehnäjauho keskenään. Lisää jauhot voivaahtoon ja vaivaa taikina nopeasti tasaiseksi.

3. Kauli taikina ohueksi levyksi levinpaperin päällä ja siirrä irtopohjaiselle kakkumuotille. Pohjan voi taputella kakkumuottiin hyvin myös jauhotetuin käsin. Halkaisijaltaan 20 cm. Valmista täyte.


Pashatäyte:


  • 500 g rahkaa
  • 1 rs mascarponea
  • 2 dl kuohukermaa
  • 4 kananmunaa
  • 2 ½ dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • ripaus suolaa
  • 1 sitruunanmehu ja raastettu kuori
  • 1 ½ dl rusinoita
  • 1 prk säilykekirsikoita
  • 1-2 rkl pistaasipähkinöitä



  1.  Paloittele kirsikat ja pistaasipähkinät pienemmiksi paloiksi. 
  2. Pese sitruuna huolellisesti. Raasta kuori ja purista mehu talteen.
  3. Vispaa munat ja sokeri vaahdoksi. 
  4. Lisää sokerivaahtoon kaikki muut ainekset paitsi kerma.
  5. Vispaa lopuksi kerma vaahdoksi ja lisää täytteen joukkoon.
  6. Levitä täyte torttupohjalle ja paista uunin alaosassa 175-asteessa noin tunti.
  7. Jäähdytä torttu ritilällä hyvin ennen kuin irroitat tortun vuoastaan.
  8. Tarjoa torttu vadelmien kanssa, se on aivan loistava yhdistelmä.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.