lauantai 18. helmikuuta 2017

Pakastinta tyhjemmäksi hiljalleen. Tein pikaisen kesäisen marjakakun. Hunajainen mansikka-mustikkakakku.

Ajattelin leipoa nopeasti sellaisen keväisen kakun.
 Koska pakastimessa oli kyllä marjoja muttei kakkupohjaa, oli sitten tähän hätään keksittävä jotakin muuta.
Koska olin saanut päähäni tehdä kesältä maistuvan kakun, tyyliin "mulle tässä kaikki ja heti".
Valmistin sitten kääretorttupohjan, jonka leikkasin kakkupohjan avulla sopiviksi renkaiksi kakulle. Jauhoina käytin maissitärkkelystä, joten sopii hyvin myös keliaakikolle.
Mansikat ja mustikat olivat pakasteesta ja maustoin ne juoksevalla hunajalla sokerin sijaan.


Torttupohja:

  • 2 kananmunaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl maissitärkkelystä
  • 1 tl leivinjauhetta

  1. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää joukkoon maissitärkkelys, johon on lisätty leivinjauhe.
  3. Levitä taikina paistopellille, jossa on leivinpaperi ja paista uunin alaosassa 250 asteessa 4-5 minuuttia.
  4. Jäähdytä ja leikkaa muotilla 3-4 pyöreää kiekkoa valmiiksi kakkupohjiksi.
  5. Sekoita hunaja marjojen joukkoon ja valmista kermaseos.
  6. Kokoa kakku kerroksittain vuorotellen kermaseosta ja marjoja. Päällystä lopulla kermalla ja lisää loput marjat pinnalle.
  7. Kakun pinnalle lisätyt marjat valuttavat mehua vadille alkuun, mutta itse imeytin ne talouspaperilla pois viimeiseksi.


Kerma-tuorejuustoseos :

  • 2 dl kuohukermaa
  • 200 g tuorejuustoa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 tl leivinjauhetta

  1. Mittaa kulhoon kerma,vaniljasokeri ja sokeri.  
  2. Vispaa kerma pehmeäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon tuorejuusto.

Hunajaiset mansikat ja mustikat:

  • 3 dl mustikoita ja 3 dl mansikoita jäisinä. Sulatusta ei juurikaan tarvita, vaan sekoitin marjojen joukkoon suoraan 1 dl hunajaa.


Mansikat ja mustikat hunajalla maustettuna oli hyvä valinta. Makeus oli hieman erilainen ja makua hunaja antoi kyllä ihan toisella tavalla kuin tavallinen sokeri.

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.