sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Mansikoita ja valkoviiniä.Raikas jälkiruoka.

Helppo ja vaivaton jälkiruoka.
Jos kaappiin jää ylimääräistä valkoviiniä,tämä on oiva tapa päästä ylimääräisestä viinistä eroon. Ja jopa todella kivan makuinen jälkiruoka.
Annoksia tästä ohjeesta saadaan 4.
Nämä viinihyytelöt ovat tehty pakastetuista mansikoista,mutta toki tuoreitakin voidaan käyttää.
Tarvitset:
  • n.400 g  mansikoita (pakaste)
  • 1 ½ dl sokeria
  • 2 dl valkoviiniä
  • 1 dl vettä
  • 1 kanelitanko
  • 4 liivatelehteä
  • 1 dl kuohukermaa
  • ripaus vaniljasokeria

  1. Jaa mansikat annosmaljojen pohjalle.
  2. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään noin 5 minuutiksi.
  3. Mittaa kattilaan sokeri,viini,vesi ja kanelitanko. Kiehauta seos.
  4. Jäähdytä sokerilientä hetki ja sekoita liivatteet joukkoon vielä kun liemi on kuumaa.
  5. Kun liivatteet ovat sulaneet, kaada liemi mansikoiden pinnalle ja siirrä annosmaljat kylmään hyytymään.
  6. Tarjoa vaniljalla maustetun kermavaahdon kanssa.




 Aluksi mansikat annosmaljoihin. Ei haittaa vaikka mansikoista tulevaa mehua valuu lasinpohjalle,kaikki hyytyy, kun liemi kaadetaan pinnalle.


 Viinihyytelön liemi on helppo ja nopea valmistaa.
Mitataan kaikki ainekset kattilaan,kiehautus ja liivatteen sulatus liemen joukkoon.
Liemi kaadetaan mansikoiden pintaan ja hyydytetään kylmässä.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.