sunnuntai 11. lokakuuta 2015

Kasvisratatuille.

Maut on niin kohdillaan,kun seuraa eri maiden ruokakulttuuria.
Pelkästään jo erilaiset yrtit ja tomaatit on ihana yhdistelmä.Kun siihen vielä lisätään hieman valkosipulia ja muita kasviksia,ei yhdistelmä voi olla kuin hyvä.
Tästä kasvispadasta saa ruokaisan, kun lisää padan loppukypsennyksen aikana joukkoon maustettuja broilerin paloja ja hauduttaa ne kypsäksi makoisassa ja maistuvassa padassa.



Ohjeistus:

  • 5 perunaa
  • 1 punainen paprika
  • 2 punasipulia
  • 5 cm pala purjoa
  • 10 cm pala kesäkurpitsaa
  • 2 suurta tomaattia
  • 2-3 viipaloitua valkosipulinkynttä
  • 4 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl oreganoa
  • 1 rkl minttua
  • 1 rkl tuoretta persiljaa
ja maustekastikkeeksi
  • 140 g tomaattipyrettä
  • 3 dl kuumaa vettä
  • 1 rkl rouhittua mustapippuria
  • 1 rkl suolaa



  1. Viipaloi kasvikset rouheiksi paloiksi tai kuutioiksi.
  2. Siirrä kasvikset paistovuokaan ja sekoita joukkoon yrtit ja öljy.
  3. Kypsennä uunissa kannella tai foliolla peitettynä kunnes kasvikset ovat hieman pehmenneet, 200-asteessa ja noin 20 minuuttia.
  4. Tee maustekastike. Yhdistä veden joukkoon tomaattipyre ja mausteet.
  5. Kaada maustekastike kasviksien päälle ja sekoita joukkoon. 
  6. Anna kypsyä vielä noin puolituntia ja tarkista maku. Suolaa ja pippuria voidaan lisätä tarvittaessa.




Kun lisäät samaan aikaan maustekastikkeen kanssa joukkoon broilerinpaloja tai suikaleita, saat padasta myös ruokaisan.




Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.