torstai 24. syyskuuta 2015

Puolukkapiirasta ja vaniljakermaa.

Puolukka on vaan niin ihana marja.Se taipuu keittiössä vaikka mihin.
Makeuttajana käytin ruokokidesokeria, joka sopii tosi hyvin puolukalle,raparperille ja ompulle.



Pohja:

  • 2 kananmunaa
  • 1½ dl ruokokidesokeria
  • ½ dl kermaa
  • 100 g voita sulatettuna
  • 2 ½ dl vehnäjauhoja
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 500 g puolukoita

  1. Vispaa kananmunat ja sokeri vaahdoksi.
  2. Lisää vaahdon joukkoon vähissä erissä sekoittaen kerma ja voisula.
  3. Sekoita keskenään leivinjauhe,vaniljasokeri ja vehnäjauhot. Lisää taikinan joukkoon ja sekoita tasaiseksi.
  4. Lisää viimeiseksi joukkoon puolukat.Sekoita.
  5. Levitä taikina laakeaan piirakkavuokaan.     ( halkaisija noin 20 cm )
  6. Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasossa noin 15 minuuttia.
  7. Levitä kuorrute piirakan pinnalle ja paista piirakkaa vielä noin 55-60 minuuttia.
  8. Tarjoa vaniljakermavaahdon kanssa.


Kyorrute:

  • 1 kananmuna
  • 120 g smetanaa
  • 1 dl ruokokidesokeria
  • 1 tl vaniljasokeria

  1. Vispaa muna ja sokeri vaahdoksi.
  2. Sekoita joukkoon vaniljasokeri ja smetana.
  3. Levitä kuorrute osaksi paistetun piiraan pinnalle.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.