lauantai 24. tammikuuta 2015

Lakritsasiirappi ja lakritsamarenkeja,sitruunan kanssa tosi hyvä yhdistelmä.

 Mukavan vahva lakun maku.Teen tätä aina silloin tällöin jäätelön tai sitruunapitoisten jälkkäreiden kanssa.Tästä reseptiikasta saadaan noin 2 dl siirappia.
Lakritsasiirappi.

Tarvitset:

100g ruokokidesokeria
3 tl lakritsajauhetta
1,5 dl vettä

Kaikki ainekset mitataan pieneen kattilaan.
Keitetään hiljalleen siirappimaiseksi kastikkeeksi.
Kastike kuohuu hyvin voimakkaasti joten sitä täytyy vahtia ja sekoittaa kokoajan.
Lakusiirappiin jää helposti pinnalle vaahtoa, mutta saat sen pois kuorittua kun jäähdytät kastikkeen.


Lakritsamarenkeja.
Aivan ihania ja rapeita marenkeja.Näistä versioista tein litteämpiä ja leveämpiä tarkoituksena käyttää jälkiruokiin.Alla olevasta reseptistä saat noin 20 isohkoa marenkia.
 Tarvitset:

2 kananmunan valkuaista
ripaus suolaa
100g sokeria
2 tl lakritsajauhetta

Vatkaa valkuaiset sähkövatkaimella kovalla nopeudella pehmeäksi vaahdoksi suolan kanssa.
Lisää sokeri kokoajan vatkaten pikku hiljaa,kunnes kaikki sokeri on joukossa.
Vispaa kunnes marenki on kovaa,kuohkeaa vaahtoa.
Lisää vielä lakritsajauhe ja sekoita tasaiseksi.
Pursota pieniä tai isoja marenkeja leivinpaperilla vuoratulle pellille ja kuivata uunissa korkeintaan 100-asteessa noin reilu tunti tai kunnes marengit tuntuvat kuivilta ja keveiltä.
Jäähdytä ja irroita pelliltä.


Lakritsamarenkeja
Tein marenkeja muotin avulla jotta sain saman kokoisia ja mallisia.


Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.