sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Bataattilaatikko jouluksi

Juhlimme ensimmäistä adventtia jouluruokien merkeissä ja teimme myös bataatista laatikon.
Bataatti on sen verran makea jo itsessään ettei tarvinnut käyttää siirappiakaan makeuttajana.
Perinteiset jouluiset mausteet ja kerma maustavat herkullisen bataatin.
bataattilaatikko

OHJE:

n.1 kg kuorittua ja keitettyä bataattia
100-150 g voita
2 kananmunaa
2 dl kermaa
1 tl suolaa
ripaus muskottipähkinää,neilikkaa ja inkivääriä
pinnalle korppujauhoja ja muutama nokare voita ennen paistoa


  • Kuori ja pienennä bataatit.
  • Kypsennä keittäen ja kaada keitinvesi pois.
  • Soseuta.
  • Lisää mausteet,kananmunat ja kerma joukkoon.Sekoita hyvin.
  • Kaada seos vuokaan ja siivilöi korppujauhoa ohut tasainen kerros pintaan.
  • Kuvioi pinta lusikalla mieleiseksesi ja laita muutama voi nokare pinnalle.
  • Paista laatikkoa 150-asteessa noin 1½-2 tuntia.


bataattivuoka

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.