perjantai 8. elokuuta 2014

Kylmä kurkkukeitto

Viilentävä kurkkukeitto
 Tehtiin helle ruuaksi lounaalle kylmä tsazsikityyppinen kurkkukeitto jota voi nauttia juuri silloin kun tekee mieli jotain pientä ja raikasta.Lisänä otettiin vain vaaleaa leipää.Minttu antaa mukavan raikkaan ja viilentävän vivahteen keittoon.

Tähän keittoon käytettiin kreikkalaista jogurttia joka on ihanan paksua eikä kurkkujakaan tarvitse sen takia turhaan valutella kun kurkun oma neste hiukan keittoa kuitenkin ohentaa.

Kurkkukeittoon:

1 kg kreikkalaista jogurttia
1 iso mehevä tuorekurkku
1-2 murskattua valkosipulinkynttä
3-4 reilua mintunlehteä
ripaus tinjamia
1 tl sokeria
1 tl suolaa
1 rkl väkiviinaetikkaa
1 tl jauhettua mustapippuria

1.Kuori ja raasta kurkku raastimella,mielellään isommalla karkeudella.
2.Sekoita kurkkuraasteen joukkoon suola ja muut aineet.Suola irrottaa kurkusta jonkinverran nestettä mutta se vain hiuman ohentaa jogurttia.
3.Sekoita joukkoon jogurtti ja anna mausteiden tasaantua.
4.Tarjoa kunnolla viilennettynä.




Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.