torstai 6. helmikuuta 2014

Iso Runebergintorttu (11-12 hengen)


Ei ollut oikein kivoja muotteja tehdä korkeita torttuja, niin tehtiin sitten yksi valtava torttu.Ja tästä  sai hilloa jokaisella suupalalla.

Tarvittiin:

200g voita tai margariinia
½ dl soketia
1 dl fariinisokeria
3 dl vehnäjauhoja
50 g mantelirouhetta
1 dl keksinmuruja (käy myös piparinmurut)
1 tl leivinjauhetta
1 rkl kardemummaa
pari tippaa karvasmanteliöljyä tai ½ tl manteliesanssia

Vatkaa voi ja sokerit vaaleaksi vaahdoksi.Lisää munat yksitellen.
Sekoita kuivat aineet joukkoon ja mausta mantelilla.
Paista 200-asteessa noin 30-40 minuuttia.
Sivele tortulle kostutusliemi lämpöisenä jolloin se imee nesteen itseensä paremmin.
Koristele pinta pumadalla ja vadelmahillolla.

Kostutukseen:

1 dl vettä
1 dl punssia tai ½ dl konjakkia
2 dl sokeria

Pinnalle:

3 dl tomusokeria
reilu ruokalusikallinen vettä

Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.