maanantai 13. lokakuuta 2014

Jauhoton pizza rapealla pohjalla

 Tein pizzan ilman jauhoja.Pohjaksi tein perunasta ohuen röstin ja kypsensin sen rapeaksi.Sitten päälle tomaattisose ja täytteet.
Röstiperunasta tuli koossa pysyvä ja rapea pohja.

Jauhoton pizza

 Tomaattisose:                                                                Röstiperunaan:

  • 1 dl tomaattimurskaa                                          4 raakaa raastettua perunaa
  • ½ dl tomaattipyrettä                                             suolaa ja valkopippuria
  • 1-2 tl rouhittua mustapippuria                             ripaus muskottia
  • ripaus suolaa                                                       sulaa voita paistoalustan voiteluun ja pintaan
  • 1 rkl oreganoa


Raastoin perunat,en huuhdellut ettei tärkkelys huuhtoudu pois.
Maustoin suolalla,valkopippurilla ja muskotilla.
Voitelin leivinpaperin voilla ja taputtelin perunan pohjalle ohueksi ja tasaiseksi kerrokseksi.
Voitelin pinnan vielä sulalla voilla ja paistoin 220-asteessa noin 20-minuuttia.
Levitin tomaattisoseen perunaröstin päälle ja sirottelin vähän juustoraastetta tomaattisoseen päälle.
Lisäsin haluamani täytteet ja levitin pintaan vielä juustoraastetta.
Paistoin 250-asteessa kypsäksi.





Ei kommentteja:

Tomaattiset juustokierteet.